duminică, 21 februarie 2010

Carmelite de Valentine's day


Ingrediente

* 200 gr. unt

* 2 pahare faina ( 200 ml. paharul )

* 2 pahare fulgi de ovaz

* 1 lingurita praf de copt

* un varf de cutit de sare

* 1 pahar miez de nuci
* 200gr. ciocolata amaruie
* 200 ml. frisca 23% grasime
* 75 gr. zahar
* 1 lingura de miere de albini



Mod de preparare

Preparare aluat:

Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz

Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se da la cuptorul preaincalzit pentru 10 minute la 160 de grade Celsius

Intre timp preparati sosul de ciocolata

Preparare sos:

Se pune la topit zaharul intr-o cratita cu o lingura de frisca pana apar bule la suprafata si o mai lasati putin circa un minut la foc mic,apoi adaugati restul de frisca si ciocolata faramitata in bucatelese lasa la foc mic, amestecand in continou pana la topirea completa a ciocolatei , o luati de pe foc si o amestecati putin ca sa se mai raceasca

Dupa 10 minute se scoate din cuptor tava si se acopera prajitura cu un strat de sos

Peste sos se presara nucile faramitate cu ajutorul unui citor sau se piseaza in piua

Peste nuci se presara aluatul ramas

Se da prajitura la cuptor si se lasa sa se coaca inca 30~35 de minute la 160 de grade Celsius

Se lasa se se raceasca complet apoi se portioneaza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu