duminică, 21 februarie 2010

Negresa cu glazura de ciocolata


Ingrediente

* *500g zahăr
* *200g unt
* *200ml lapte
* *3 linguri cacao
* *400g făină
* *5 ouă
* *100g nucă măcinată
* *2 plicuri zahăr vanilat
* *1 praf de copt
* *1 esenţă de lămâie
* *ulei pentru uns tava
* Glazură:
* *200g ciocolată
* *100ml frişcă lichidă
* *30g unt

Mod de preparare

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.

Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.

Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.

Între timp se pregăteşte glazura:

Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.

Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit.

Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Este super blogul iar cand vreau sa mananc ceva nou simt nevoia sa intru pe acest blog,iar dak vreti sa mai si radeti intrati pe www.superglume2010.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere