
Ingrediente
4 oua
200 gr zahar
250 gr faina
50 ml ulei
30 gr zahar pudra
10 ml otet
1 pachetel praf de copt
1 pachetel zahar vanilat
5 gr sare
2.Se separa albusurile de galbenusuri.Din 50 ml de apa si zahar se face un sirop fierbinte.Albusurile cu sarea si zaharul vanilat se bat spuma tare.
2.Peste spuma se toarna siropul si se omogenizeaza pana devine lucioasa,apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate bine,in prealabil,cu uleiul.
3.Se adauga apoi faina si praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor de jos in sus.
4.Se ia o tava,se tapeteaza cu ulei si faina,se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incins la 150 de grade C,pentru circa 25 minute.Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.
Sfaturi practice
Pentru un aspect mai placut si o aroma deosebita,se poate adauga in putina compozitie esenta de rom si cacao,care apoi se toarna deasupra pandispanului,inainte de a fi introdus la cuptor.
****POFTA BUNA!****
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu