vineri, 5 februarie 2010

Un colt de fericire (prajitura)


Ingrediente
1 blat de tort
500 ml frisca
400 gr zmeura
100 gr zahar

1.Blatul de tort se taie sub forma de triunghi,avand grija sa nu se rupa.
2.Intr-un vas cu putina apa se dizolva zaharul,se adauga 200 gr zmeura si se fierbe cateva minute,dupa care se lasa la racit.
3.Frisca se bate spuma,iar cand s-a intarit se adauga zmeura fiarta si se amesteca pana ce frisca va capata o culoare rozalie.
4.Pe un platou se aseaza un triunghi din blat,se insiropeaza cu siropul de zmeura si se adauga frisca si fructe proaspete de zmeura.
5.Se continua operatia de doua ori,iar deasupra nu se vor mai folosi fructe decat pentru ornat.


Sfaturi practice
Pentru ca totul sa aiba stabilitate,este bine sa se insiropeze foarte putin blatul,intrucat crema este din frisca si fructe si nu are consistenta prea mare.



****POFTA BUNA!****

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu